Uitgedaagd en comfortabel voel ik me in een situatie die ontrafeld moet worden. Ik duik graag in ontwerpvragen en verdiep me in nieuwe ontwerpmogelijkheden. Als ontwerper ben ik naast een maker ook een denker. Een ontwerper die graag de zaken van alle kanten bekijkt. Ik wil een bepaalde maatschappelijke relevantie nastreven en meerwaarde creëren voor de doelgroep.

Verhalen vertellen
In de 14 jaar dat ik werkzaam ben als ontwerper heb ik veel ervaring opgedaan in het ontwikkelen van visuele identiteiten en campagnes. Voor diverse organisaties heb ik en in samenwerking met collega’s, webbouwers, illustratoren, fotografen, tekstschrijvers, het verhaal van de organisaties en bedrijven weten te vertalen in aansprekende concepten. In de afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan in het opbouwen van een duurzame relatie met opdrachtgevers en doelgroepen uit diverse sectoren en richtingen. Het onderwijs heeft me meer inzicht en affiniteit gegeven met een groep jonge mensen die op verschillende manieren met zijn of haar ontwikkeling bezig is.

Begeleiden en adviseren
Mijn rol als Art Director en gespreksleider in creatieve en strategische sessies hebben me de mogelijkheid gegeven om me nog meer te ontwikkelen in het begeleiden, adviseren, enthousiasmeren en bovenal stimuleren van (startende) collega’s. Ik ervaar veel plezier in lesgeven en mijn bevlogenheid voor het vak breng ik graag over op een ander. Dit wil ik doen op een manier waarbinnen de studenten zich gezien voelen en kunnen ontwikkelen tot wie ze willen zijn.

Ik luister, vraag (door) en vel geen oordeel over een persoon of (doel)groep. Ik zoek uit hoe iets werkt of hoe iemand denkt om een compleet beeld te vormen. Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel, waardoor ik kritisch ben; met als doel een project of een lesopdracht tot een zinvol resultaat te brengen.

CV

Ontwerp

2021 – heden
Senior Visual Designer, Mosterd & Co

2017 – 2021
Art Director, Budelinc

2009 – 2017
(Senior) Visual Designer, Budelinc

2008 – 2017
Visual & Research Designer, Studio Karlijn Budel

Educatie

2014 – 2015
Studieloopbaancoach
studierichting product design,
Willem de Kooning Academie

2013 – 2015
Workshopleider
digitale media & mediawijsheid,
Digital Playground

Opleidingen

2012 – 2014 
BA of Fine Art and Design in Education WDKA, Rotterdam

2007 – 2008
Postgraduate, research programme Multiplicity & Visual Identities van University of the Arts Zurich & Design2Context Institute for Design Research, Amsterdam/Zurich

2003 – 2007
BA of Design, Graphic Design ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Arnhem

Trainingen

2022
Design Antropologie
met Tina Lenz Bureau Ruimtekoers,
Arnhem

2017
Service Design Thinking
Service Design Academy,
Amsterdam

2016
Scrum Master training
Scrum Academy,
Amsterdam