karlijn is

Samenwerken middels het (door)vertellen van verhalen. Strategisch, visueel en samen mét de doelgroep. Altijd met een open blik. Dat is mijn drijfveer.

Schot verpakkingen
Positionering sessie in de ruimte voor ideeën van Budelinc.
positionering, opzet en begeleiding sessie | art direction | concept & ontwerp voor visuele identiteit | social media campagne | project- en productiebegeleiding

SCHOT COFFEE ROASTERS

Samen de drijfveren naar boven halen

De eerste stap van de samenwerking met Schot Coffee Roasters zijn de vragen. De vragen gaan over wie ze zijn als koffiebranderij, waarom doen ze wat ze doen? Wat is de drijfveer voor het branden van koffie? Ik start bij de why en niet bij de what. Dit combineer ik met bouwstenen van het strategisch communicatie frame en geef daar mijn eigen draai aan om samen met Schot hun positie in kaart te brengen.

Jaarmagazine cover

ALOYSIUS STICHTING

Kernwaarden zorgen voor een duidelijke koers

Het grootste gedeelte van het jaarmagazine bestaat uit verhalen rondom de koersthema's. De leerlingen, ouders, medewerkers en netwerkpartners vertellen. Het is een sociaal jaarverslag dat verbinding maakt met de verschillende doelgroepen en hen een gezicht geeft.

facilitator creatieve sessie | ontwerp | projectbegeleiding

JOOST WOERTMAN ARCHITECT | DIENSTVERBAND MOSTERD & CO

Vakmanschap in verschillende rollen

Joost Woertman, Architect in Rotterdam, had behoefte aan een nieuwe website. En voordat ik met een visuele identiteit, website of andere visuele middelen aan de slag ga wil ik je eerst goed leren kennen. Neem mij mee in je drijfveren; Waarom doe je wat je doet? Wat zijn je dromen? Waar haal je je inspiratie vandaan? Ik breng in kaart waar de belemmeringen liggen en wat de kansen zijn. Ik maak een zo compleet mogelijk overzicht waardoor ik in samenwerking met jou het verhaal van je bedrijf kan vastleggen.

positionering in 2 sessies | conceptontwikkeling | visueel & online ontwerp | art direction fotografie | project- en productiebegeleiding

Met mijn gevoel voor verantwoordelijkheid en enthousiasme manifesteer ik me in verschillende rollen; ik begeleid, denk mee, stel vragen, luister en vraag door, motiveer, ontwerp, en onderzoek.

Ik sta altijd open voor nieuwe contacten en mogelijkheden. Wil jij meer weten over wat ik voor je kan betekenen in een vast dienstverband of als freelancer? Laten we dan eens koffie drinken!

positionering | creatieve sessie | conceptontwikkeling | art direction

HET ONVERHARDE PAD

Positioneren en route bepalen

Samen met Budelinc heb ik een positioneringssessie georganiseerd voor het bestuur van Het Onverharde Pad. Het doel van de sessie was om de missie en de visie van HOP in kaart te brengen. Wat is de essentie van de stichting en wat zijn de drijfveren? Wat zijn de ambities voor de komende jaren? Wie willen ze aanspreken als doelgroep? Het resultaat van de sessie was meer inzicht in de drijfveren van HOP.

Delfland Academie flyer

HOOGHEEMRAADSCHAP DELFLAND | DIENSTVERBAND MOSTERD & CO

Inspiratieplatform voor ontwikkeling

Voor Hoogheemraadschap Delfland heb ik aan de identiteit van het nieuwe inspiratieplatform Delfland Academie gewerkt. Aan de hand van de bestaande huisstijl ontwikkelde ik een projectstijl voor de Academie. Binnen de elementen die al aanwezig waren in de branding van Hoogheemraadschap heb ik een frisse stijl ontworpen waarmee de medewerkers zelf makkelijk aan de slag kunnen.

facilitator creatieve sessie | ontwerp | projectbegeleiding

Maak de Stad sessie

MAAK DE STAD | DIENSTVERBAND MOSTERD & CO

Met het team aan de slag

Een vaste opdrachtgever van Mosterd & Co, Maak de stad, kwam met de vraag of we de visuele identiteit van henzelf onder handen wilden nemen. Ze stonden open om als eerste te starten met een creatieve sessie. In deze sessie gaat het team met elkaar in gesprek over de visie, het interne humeur, de ambities, doelgroepen en de doelen voor de interne communicatie.

concept creatieve sessie | faciliteren sessie met hele team | ontwerp tools sessie

EXODUS NEDERLAND
| DIENSTVERBAND MOSTERD & CO

Portretten vertellen het verhaal

Een waardenboek waarin de kernwaarden door persoonlijke verhalen van betrokkenen een gezicht en een stem krijgen. Het waardenboek laat zien wat de drijfveren van de betrokkenen zijn, wat de kernwaarden voor hén betekenen en op welke manier dit terug komt in hun dagelijks leven. Maar ook, van waaruit is Exodus ontstaan en hoe heeft zich dit in de jaren ontwikkeld en een plek gekregen in de samenleving?

conceptontwikeling | art direction | visueel ontwerp | projectbegeleiding

"Op mij hebben de gesprekken met alle mensen van Exodus veel indruk gemaakt. En de samenwerking met Karlijn was als vanouds fijn, inspirerend en vrolijk! Ook niet onbelangrijk! Met de mooie foto’s van Marieke Odekerken heeft Karlijn er als ontwerper echt iets prachtigs van gemaakt. En natuurlijk waardevol dat dit boek bijdraagt aan het goede gesprek binnen en buiten Exodus over de kansen die mensen verdienen om hun leven richting te geven na detentie."

Anne-Marie Veldkamp, redactie en communicatie

ONDERZOEK

Het creatieve proces en chaos

In 2014 won ik samen met Hannah Kalverda de Social Practice Drempelprijs van de Willem de Kooning Academie voor ons afstudeerproject Het Creatieve Chaos Project.

Het project bestond uit een digitaal platform en offline evenementen die we aan de hand van dit platform organiseerden. Op dit platform staan audiofragmenten van gesprekken die wij gevoerd hebben met diverse experts. Het thema van deze gesprekken is het creatieve of artistieke proces van een kunstenaar of leerling.

DIGITAAL

Inspiratie app

Bij Budelinc heb ik meegewerkt aan een inspiratie app. Ik bedacht samen met mijn collega's de Deelstof-app als een online inspiratieplatform dat een brede doelgroep aanspreekt. Laagdrempelig, overzichtelijk en met een eenvoudige, hedendaagse uitstraling.

De primaire gebruikers zijn professionals in de communicatie, beleidsmedewerkers en HR afdelingen. Zij kunnen verschillende soorten content eenvoudig delen met de organisatie, al dan niet als onderdeel van een grotere online tool: opinieartikelen, inspirerende interviews, vakpublicaties, podcasts en video’s. De eerste versie die in gebruik werd genomen was voor het voormalige Landelijk Expertise Centrum Speciaal Onderwijs.

deelstof.nl

IDENTITEIT
| DIENSTVERBAND MOSTERD & CO

De Keurige Kerel

"Rommel in of om het huis vraagt continu om aandacht. Het leidt af van de dingen die je écht wil doen. Je ruimt het op, maar een week later ligt het er weer. De Keurige Kerel, oftewel Lucas, pakt het grondiger aan. Samen met de klant werkt hij systematisch toe naar een opgeruimd huis. Met een onbetaalbaar resultaat: rust in het hoofd en ruimte in de agenda."

Voor Mosterd & Co werkte ik mee aan de identiteit voor de Keurige Kerel. Een no-nonsense en handen-uit-de-mouwen uitstraling is wat het beste bij Lucas past. Voor iemand die van aanpakken weet en niet graag stilzit is een dynamisch logo de beste keuze om hem te visualiseren.

dekeurigekerel.nl